OFFICIEEL: Juve laat Ronaldo definitief gaan: 15 miljoen plus bonus van 8 miljoen

OFFICIEEL: Juve laat Ronaldo definitief gaan: 15 miljoen plus bonus van 8 miljoen

31-08-2021 09:10

Juventus heeft Cristiano Ronaldo dinsdagochtend definitief vaarwelgezegd. De Portugese superster werd vrijdag al gepresenteerd door zijn oude liefde Manchester United, waar hij na twaalf jaar terugkeert.

La Vecchia Signora heeft op Deadline Day de financiële voorwaarden voor de transfer bekendgemaakt. De 'registratierechten' van Ronaldo zijn voor vijftien miljoen euro verkocht, een bedrag dat Manchester United uit kan smeren over de komende vijf jaar. Op basis van niet nader gespecificeerde bonussen kan er nog eens acht miljoen euro bovenop dit bedrag komen.

Juventus trok in 2018 nog ruim honderd miljoen euro uit voor Ronaldo, in de hoop de Champions League te winnen, maar heeft hem na drie seizoenen laten gaan. De club uit Turijn spreekt via de clubkanalen van een 'onvergetelijke reis'. 'De band die we op 10 juli 2018 aan zijn gegaan, is bij dezen verbroken. Maar wat blijft hangen, is alle geschiedenis die sindsdien is geschreven', doelt men op de ruim honderd treffers die Ronaldo in drie jaar Juventus heeft aangetekend.