Swinkels (36) vestigt hoop op laatste gegadigde: 'Loopt dat vast, dan stop ik'

Swinkels (36) vestigt hoop op laatste gegadigde: 'Loopt dat vast, dan stop ik'

31-08-2021 08:32
4

Arjan Swinkels (36) zit al enige tijd zonder club, maar hoopt er nog een jaartje aan vast te plakken. De Nederlandse centrale verdediger met een verleden in ons land beseft echter maar al te goed dat het einde van zijn voetbalcarrière in zicht is.

Swinkels vertrok na de degradatie van VVV-Venlo uit De Koel en heeft zich voor de zekerheid al bij het UWV (de Nederlandse variant om een uitkering te krijgen) gemeld. De ex-speler van Lierse, Beerschot en KV Mechelen leeft nu tussen hoop en vrees, met het oog op een mogelijk vervolg van zijn voetbalcarrière. "Het moment zelf, om straks te zeggen dat je ermee stopt, dan is het gewoon definitief."

"Ik merk dat ik dat lastig vind. Het duurt natuurlijk vrij lang, voordat er weer een club komt. Het feit dat ik nog niet gezegd dat ik gestopt ben: dat geeft wel aan dat ik het toch wel lastig vind om te stoppen", laat hij weten in de Stoere Kerels-podcast van het Brabants Dagblad.

De verdediger is met één club in gesprek, onthult hij. "Komt dat nog goed, dan wil ik er nog een jaar aan vastplakken. Loopt dat vast, dan is dat wel het moment dat ik ermee stop", kondigt Swinkels alvast aan. "Dat kan over twee uur zijn, als ik hier de studio uitloop. Heb ik een belletje gehad dat het goed is, dan gaan we nog een jaartje door. Is het voorbij, dan is het ook meteen over. Eigenlijk hangt het een beetje af van de onderhandelingen die lopen."