OFFICIEEL: Van den Buijs verlaat Beerschot en trekt naar RKC Waalwijk

OFFICIEEL: Van den Buijs verlaat Beerschot en trekt naar RKC Waalwijk

30-08-2021 17:45

Dario Van den Buijs is niet langer meer een speler van Beerschot. De centrale verdediger zet zijn loopbaan verder in Nederland. Van den Buijs tekende een contract tot medio 2025 bij RKC Waalwijk.

Van den Buijs is geen onbekende in Nederland. Na zijn opleiding bij Club Brugge werd de voetballende verdediger ontdekt door FC Eindhoven, waar hij met zijn goede spel een transfer naar Heracles Almelo verdiende. Beerschot nam hem in 2020 over en verhuurde hem vervolgens aan Fortuna Sittard. Nu krijgt Van den Buijs in Waalwijk een nieuwe kans. Het is niet duidelijk of de Nederlanders een transfersom hebben betaald.

Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC, zegt dat met het aantrekken van de 25-jarige Belg een wens in vervulling gaat. "De komst van Dario stond hoog op ons lijstje. Het was onze wens om nog een centrale verdediger aan de selectie toe te voegen en hiermee het concurrerend vermogen op peil te houden. We hebben er vertrouwen in dat hij van waarde gaat zijn voor ons RKC."

Onze landgenoot is alweer de tiende zomeraanwinst voor RKC. Eerder werden Joël Pereira, Michiel Kramer, Ilias Bel Hassani, Jens Odgaard, Achraf El Bouchataoui, Alexander Büttner (ex-RSC Anderlecht), Issam El Maach, Nando Nöstlinger en Thierry Lutonda (ex-Anderlecht) al gehaald.