'Niet 500.000, maar 1 miljoen euro voor terugkeer Mboyo naar KAA Gent'

'Niet 500.000, maar 1 miljoen euro voor terugkeer Mboyo naar KAA Gent'

30-08-2021 17:15 Laatste update: 31-08-2021 08:25
35

Ilombe Mboyo staat op het punt STVV te verlaten en terug te keren naar KAA Gent. Maandag legde de aanvaller zijn fysieke proeven bij de Buffalo's af. Als de resultaten niets vreemd opleveren, dan wordt de deal nog voor het sluiten van de transfermarkt beklonken, vernam VoetbalPrimeur.be.

KAA Gent beleefde een droomweek. Het wist zich te plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Conference League en legde in de Jupiler Pro League Club Brugge met 6-1 over de knie. Nu wil Gent zich nog versterken met een voormalige ex-speler.

In de winterstop van het seizoen 2010/2011 haalde Gent Mboyo voor de eerste keer binnen. Het nam de aanvaller destijds over van KV Kortrijk. Na een tijdje schopte Mboyo het zelfs tot kapitein van de ploeg. Hij viel daarna uit de gratie toen hij tegen Waasland-Beveren een strafschop miste. Het botste tussen de fans en de speler.

In 2013 verliet Mboyo Gent voor KRC Genk. Daarna volgde passages bij FC Sion, Cercle Brugge, terug Kortrijk, Al-Raed en uiteindelijk STVV. De Limburgers laten de aanvaller nu terug naar Gent gaan.

Update: Volgens Het Laatste Nieuws betaalt KAA Gent 500.000 euro aan STVV om Mboyo terug naar Oost-Vlaanderen te halen. 

Update: Ilombe Mboyo staat dicht bij een terugkeer naar KAA Gent, maar er is nog onduidelijkheid over de transfersom van de 34-jarige aanvaller. Het Nieuwsblad spreekt van een bedrag van maar liefst één miljoen euro. Hij scoorde dit seizoen één keer voor STVV.