OFFICIEEL: Geen Club Brugge voor Sabitzer wel Bayern München

OFFICIEEL: Geen Club Brugge voor Sabitzer wel Bayern München

30-08-2021 16:20
4

Bayern München heeft zich officieel versterkt met Marcel Sabitzer. De Oostenrijkse middenvelder komt over van RB Leipzig en tekent voor vier seizoenen.

Bayern München en RB Leipzig doen geen mededelingen over de transfersom, maar de Duitse recordkampioen betaalt volgens Duitse media zestien miljoen euro. Sabitzer wordt in de Allianz Arena herenigd met trainer Julian Nagelsmann.

"Marcel heeft alles wat een speler van Bayern München nodig heeft", reageert algemeen directeur Oliver Kahn op de clubsite. Ook sportief directeur Hasan Salihamidzic is blij met de afgeronde transfer. "Marcel is een zeer goede voetballer met een geweldige mentaliteit, hij is ambitieus en is als aanvoerder van RB Leipzig gewend aan grote verantwoordelijkheden."

De Oostenrijkse middenvelder (27) lag nog één jaar vast bij RB Leipzig, dat hem moest verkopen om nog een serieus bedrag te kunnen toucheren. Hij kwam in de zomer van 2014 over van Rapid Wien en groeide uit tot een bepalende speler in de Bundesliga. Sabitzer staat op 229 officiële wedstrijden, waarin hij 52 keer scoorde en 42 assists gaf. Leipzig is een tegenstander van Club Brugge in de groepsfase van de Champions League.