UPDATE: Dewaest (Oud-Heverlee Leuven) ziet schorsing gehalveerd worden

UPDATE: Dewaest (Oud-Heverlee Leuven) ziet schorsing gehalveerd worden

30-08-2021 15:45 Laatste update: 31-08-2021 20:09
24

In de laatste minuten van de wedstrijd tegen Royal Antwerp FC heeft Sébastien Dewaest een rode kaart gekregen. Het was zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en kon het veld verlaten. De Koninklijke Belgische Voetbalbond maakt voorstel van zijn schorsing bekend.

Op maandagmiddag heeft de KBVB bekend gemaakt welke schorsing Dewaest boven het hoofd hangt. Na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Antwerp wacht hem een forse schikking boven het hoofd.

Het gaat hierbij om een voorstel met een schorsing van vier weken per 1 september. Het gaat hier effectief om drie weken één week met uitstel tot en met 31 augustus 2022. Daarbij ontvangt Dewaest ook een boete van 3500 euro.

Als het voorstel doorgaat zal hij belangrijke wedstrijden voor OH Leuven missen. Na de interlandperiode speelt het tegen KV Kortrijk. Leuven kan elke punt goed gebruiken nu ze op de 17e plek in de competitie staan.

Update: Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal besliste om Sébastien Dewaest slechts twee duels te schorsen. Een van de duels is slechts effectief. OHL moet de verdediger dus voorlopig enkel missen tegen KV Kortrijk. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s