Belgen blijven recht tegen PSG en verloren Bruggeling scoort in Nederland

Belgen blijven recht tegen PSG en verloren Bruggeling scoort in Nederland

30-08-2021 12:00 Laatste update: 31-08-2021 09:56
2

Afgelopen weekend speelden weer heel wat Belgen in de buitenlandse competities. VoetbalPrimeur.be voorziet u van een overzicht van de drie meest onderbelichte prestaties.

Thomas Foket en Wout Faes - Stade de Reims
Iedereen keek dit weekend uit naar het debuut van Lionel Messi. Tegenover PSG traden Thomas Foket en Wout Faes in de basis aan. Stade de Reims verloor de wedstrijd met 0-2, maar complimenten zijn er voor de Belgen. Zij krijgen namelijk de hoogste score van hun ploeg (6) in de gezaghebbende krant l’Equipe. Beide heren maakten een goede indruk, aan het verlies konden ze dan ook niets doen.

Cyril Ngonge - FC Groningen 
FC Groningen verloor dit weekend met zware 5-2-cijfers bij PSV. Het enige lichtpunt uit die wedstrijd voor groen-wit was echter wel Ngonge. De Belg van 21 jaar scoorde de twee doelpunten voor zijn club. Zo kon hij de totale vernedering voorkomen. Ngonge is voor u misschien nog een oude bekende. Hij speelde tot 2020 bij Club Brugge, waarna hij bij Jong PSV, RKC Waalwijk en FC Groningen aan de slag ging.

Image from Gyazo

Zinho Vanheusden - Genoa FC
Hij verdiende vorige week eigenlijk al een vermelding voor zijn prestatie tegen Inter, maar deze week legde hij opnieuw een vermeldenswaardige wedstrijd af met Genoa. Het speelde tegen Napoli en verloor dan wel met 1-2. Vanheusden speelde in de 70 minuten die hij kreeg een goede wedstrijd. Door Italiaanse media werd hij bekroond als verdediger van de dag want mede door zijn pasnauwkeurigheid (16/20) en winst van duels (3/4) behoede hij Genoa van erger. Het was dan ook slechts 1-1 toen hij gewisseld werd.