Ugbo scoort meteen bij KRC Genk: Eerste goal is de moeilijkste

Ugbo scoort meteen bij KRC Genk: "Eerste goal is de moeilijkste"

30-08-2021 11:15
6

Wat een droomdebuut voor Ike Ugbo bij KRC Genk! In zijn eerste match maakte hij meteen het winnende doelpunt tegen Anderlecht. Ugbo was na die wedstrijd dan ook in de wolken.

"De eerste goal is vaak de moeilijkste, is dat geen gezegde?", lacht hij bij Het Laatste Nieuws. "Wat een avond. Hier droom je van. Kristian deed het gewoon perfect, ik kende hem al van vorig seizoen. Ik weet dat hij een prima laatste pass in de voeten heeft en ook op training de voorbije dagen klikte het meteen", legt hij uit.

Ugbo kent de competitie, en dat bleek meteen een voordeel. "Op die momenten helpt het mij wel dat ik de Belgische competitie al ken. Ik ken de verdedigers, ik weet hoe ze denken en ik weet wat ik moet doen om hen te slim af te zijn. Anderzijds zullen zij ook wel op de hoogte zijn van mijn kwaliteiten. Ik zal mijn spel zeker en vast nog naar een hoger niveau moeten tillen."

Door het succes van Ugbo zal Cyriel Dessers waarschijnlijk moeten vertrekken. Hij wordt gevolgd door Leganes, een Spaanse tweedeklasser.