OFFICIEEL: VfL Wolfsburg krijgt er extra Belg bij en haalt Lukebakio in huis

OFFICIEEL: VfL Wolfsburg krijgt er extra Belg bij en haalt Lukebakio in huis

30-08-2021 10:04 Laatste update: 10:07
3

Na Koen Casteels, Sebastiaan Bornauw en Aster Vranckx krijgt VfL Wolfsburg er een extra landgenoot bij. Dodi Lukebakio trekt naar de Duitse club, dat hem voor één seizoen leent.

Dat meldt VfL Wolfsburg via de officiële kanalen. Lukebakio speelde de voorbije jaren voor Hertha BSC, maar verlaat die club nu voor één seizoen en gaat aan de slag bij Wolfsburg. Daar moet hij de concurrentie aangaan met onder andere Renato Steffen, maar ook Lukas Nmecha. Lukebakio speelde dit seizoen al tegen Wolfsburg en wist daarin indruk te maken met een doelpunt. Dat ziet hij nu beloond worden met een uitdaging bij de leider uit de Bundesliga.

"We zijn ervan overtuigd dat zijn kwaliteiten ons kunnen helpen ons doel te bereiken", gaf Marcel Schäfer, sportief directeur bij de club aan in een eerste reactie. Ook Lukebakio kijkt uit naar de nieuwe uitdaging. "VfL Wolfsburg is een groot team in Duitsland en maakte indruk op mij", klinkt het. "Ik denk dat ik heel goed in het team pas en kan niet wachten om voor VfL te spelen", aldus Lukebakio.

Bij VfL Wolfsburg zal Nmecha ook in de Champions League in actie kunnen komen, tegen onder meer Lille OSC, RB Salzburg en Sevilla.