VP 11: KAA Gent haalt zwaar uit, Mercier keert terug in het team

VP 11: KAA Gent haalt zwaar uit, Mercier keert terug in het team

30-08-2021 10:00
2

Net voor de interlandbreak zagen we weer heel wat opvallend uitslagen in de Jupiler Pro League. KAA Gent, Sporting Charleroi en Union haalden zwaar uit, maar ook andere clubs krijgen hun plaatsje in dit elftal van de week. 

Clean sheet bij STVV
Voor het eerst dit seizoen zetten we Daniel Schmidt in het doel. Hij hield de nul tegen Cercle Brugge en vermeed de 1-1 met een straffe parade. Met een betrouwbare doelman kan je al ver komen in de rechterkolom.

Aan linksachters geen gebrek
Op de linksback hebben we zelden keuze te over, maar zowel Kristof D'Haene als Nurio Fortuna verdienen eigenlijk hun plaats in het team. Die laatste heeft nog een streepje voor omdat hij het loopduel van Clinton Mata won, toch al jaren één van de beste backs in onze competitie. Op de rechtsachter kiezen we Wagane Faye, die met Seraing een mooie zege boekte op het veld van Eupen.

Bij Anderlecht speelde Taylor Harwood-Bellis een uitstekende wedstrijd, maar had hij brute pech bij zijn afwerking. Hij raakte twee keer het doelhout. Aan de overkant was Carlos Cuesta de beste man achterin bij KRC Genk.

Knap middenveld
OH Leuven heeft het dit seizoen moeilijk om in het ritme te komen, maar Xavier Mercier aan boord houden kan al een verschil maken. Mercier had weer een voet in de twee goals tegen Antwerp. Naast hem zetten we Ryota Morioka, de metronoom van Charleroi die ook nog twee goals meepikte.

Op de flanken is Tarik Tissoudali natuurlijk onmisbaar. Hij koppelt zijn acties nu ook aan efficiëntie en kan zo een heel belangrijke speler worden voor KAA Gent. De andere flank is voor Nikola Storm, die voor KV Mechelen twee mooie goals maakte. Helaas voor Storm leverde het geen zege op.

Dodelijk duo
In de spits was er deze week heel veel keuze, maar Shamar Nicholson kan natuurlijk niet ontbreken. De Jamaicaan ziet er soms wat onbeholpen uit, maar was dé man tegen Beerschot met drie goals. Ook Dante Vanzeir had een superdag en scoorde ook al drie goals tegen Standard.