La Liga neemt maatregelen en topper tussen Barça en Sevilla verschuiven

La Liga neemt maatregelen en topper tussen Barça en Sevilla verschuiven

30-08-2021 10:00

Ronald Koeman krijgt met FC Barcelona mogelijk een extra weekend vrij na de interlandperiode. Eigenlijk staat het treffen met Sevilla dan op het programma, maar op aanvraag van de clubs heeft La Liga een verzoek tot uitstel ingediend bij de Spaanse voetbalbond.

Dat heeft alles te maken met de interlandperiode in Zuid-Amerika, die twee dagen langer duurt dan in andere continenten het geval is. Daardoor moeten clubs Zuid-Amerikaanse internationals mogelijk missen in de eerste speelronde na de interlands. Clubs uit Spanje en uit andere landen in Europa dreigen daardoor om spelers niet af te staan.

La Liga denkt mee met de clubs en heeft geschoven in het speelschema voor de vierde speelronde. Zo zijn duels van Real Madrid en Atlético Madrid al van zaterdag naar zondag verplaatst. Als het aan de competitie ligt, komt het Barcelona van Koeman, Frenkie de Jong en Memphis Depay dus helemaal niet in actie. La Liga heeft ook een verzoek tot uitstel ingediend voor het treffen tussen Villarreal en Deportivo Alavés. De Spaanse bond moet het verzoek wel nog goedkeuren.