Nilis vindt nieuwe job en begint aan eerste trainersklus bij amateurclub Belisia

Nilis vindt nieuwe job en begint aan eerste trainersklus bij amateurclub Belisia

30-08-2021 08:45 Laatste update: 08:59
5

Voor de 54-jarige Luc Nilis begint een nieuw avontuur. De voormalige Rode Duivel gaat voor het eerst aan de slag als trainer en wordt coach van Belisia SV, een fusieploeg die uitkomt in de Tweede Amateurklasse.

Bij Belisia wordt Nilis de opvolger van Wim Hayen, die vorige week opstapte bij de fusieclub. Nilis begint zo aan zijn eerste job als hoofdcoach, maar de clubleiding ziet dat niet als een handicap. "Het is allemaal snel gegaan", reageerde Nilis bij Het Belang van Limburg.

"Zaterdagmiddag zat ik met de voorzitter en Jan Schoefs rond de tafel, tegen de avond waren we eruit. Ik begin hier met heel veel zin aan. Ik voelde meteen dat ze me graag wilden en enthousiast reageerden op mijn ideeën", klonk het.

Voor Nilis, die in het verleden vooral actief was als scout of assistent-trainer, een nieuwe uitdaging. Angst voor die nieuwe uitdaging heeft hij niet. "Nee, hoor. SV Belisia is een ambitieus project met veel aandacht voor de jeugd. Dat past bij me. Je weet natuurlijk niet wat de toekomst brengt, maar hier wil ik me voor langere tijd engageren", besluit hij.