Mentaliteit bij Club Brugge in vraag gesteld: 'Vernederd door gretig Gent'

Mentaliteit bij Club Brugge in vraag gesteld: 'Vernederd door gretig Gent'

30-08-2021 07:10
28

Een regelrechte blamage was het zondag voor Club Brugge. De landskampioen begon als favoriet aan de partij tegen KAA Gent, maar ging met pijnlijke 6-1 cijfers onderuit. De Belgische kranten zijn ook niet mals voor de Bruggelingen.

Club Brugge mocht dan wel als favoriet beginnen aan de partij, daar was tegen KAA Gent niets van te merken. Bij Het Nieuwsblad zag men al hoe het vanaf het begin misliep bij de Bruggelingen. 'Het was de volstrekte afwezigheid van strijdlust en veerkracht bij Club Brugge die verbazing wekte', schreef men.

Een mentaliteit die men bij Club Brugge de voorbije maanden eerder al zag. 'Het is niet voor het eerst dat de landskampioen met de verkeerde instelling aan een wedstrijd begint, maar het is wel voor het eerst dat het zich zonder reactie naar de slachtbank laat leiden', klonk het.

Verjaardagsfeestje Vanaken
Ook Het Laatste Nieuws zag hoe Club Brugge zich naar de slachtbank liet leiden door KAA Gent. 'Club Brugge was nergens. Alsof Hans Vanaken zaterdagavond een verjaardagsfeestje had gegeven voor z'n ploegmaats en de dj was blijven draaien tot 7 uur 's ochtends', viel er te lezen.

Ook in dat dagblad wordt de mentaliteit van de Brugse kampioenenploeg in vraag gesteld. 'Waar waren de concentratie en verbetenheid, Club? Vernederd door een bende gretige Buffalo's, in een regie van H. Vanhaezebrouck', schreef men.