Geen stunt voor Faes en Foket, Mbappé maakt de goals en Messi valt in bij PSG

29-08-2021 22:40
4

Paris Saint-Germain heeft een solide overwinning geboekt op Stade Reims. Dat zal echter niet hetgeen zijn wat bij de meeste mensen blijft hangen: Lionel Messi heeft namelijk ook zijn debuut gemaakt voor PSG. Dat deed hij tegen Wout Faes en Thomas Foket.

Messi begon op de bank in het Stade Auguste-Delaune, terwijl hij tijdens de warming-up ook eventjes kwijt was. Kylian Mbappé, die sterk wordt gelinkt aan een transfer naar Real Madrid, begon samen met Neymar wel in de basis.

Na ruim een kwartier spelen kopte de veelbesproken Mbappé PSG op 0-1, na een bekeken voorzet van Ángel Di María. Paris kreeg kansen om de marge te vergroten, maar bij rust stond dezelfde stand nog op het scorebord. In de 63ste minuut bracht Mbappé daar verandering in, door te tekenen voor zijn tweede treffer van de avond. De snelle aanvaller was het eindstation van een vloeiende counter. Even daarvoor kreeg Reims juist goede kansen op de 1-1.

In de 66ste minuut deed zich een moment voor waar veel mensen naar hebben uitgekeken. Messi verving boezemvriend Neymar en maakte zodoende zijn debuut voor PSG. De sterspeler werd direct een aantal keer hard aangepakt door de spelers van de thuisploeg.

Het duel tussen Reims en PSG eindigde uiteindelijk in 0-2. Messi heeft dus geen goal of assist kunnen bijschrijven in zijn eerste wedstrijd voor de ploeg van Mauricio Pochettino. Door de overwinning grijpt Paris de koppositie in Frankrijk.