Henry neemt afscheid van België: Ik zal het Nederlands niet verleren

Henry neemt afscheid van België: "Ik zal het Nederlands niet verleren"

29-08-2021 10:45
1

Thomas Henry heeft zijn toptransfer naar een topcompetitie beet. De Franse spits ruilt OH Leuven in voor Venezia FC in de Serie A. In zijn afscheidsinterview strooide hij met bloemetjes naar OHL.

Na 79 wedstrijden en 45 doelpunten trekt Henry de deur in Leuven achter zich. De Fransman wou zijn topseizoen verzilveren met een transfer naar een topcompetitie en dat is hem finaal ook gelukt. Henry gaat aan de slag in de Serie A bij promovendus Venezia FC.

"Dit was een unieke kans die ik moest grijpen. Met Venezia zal ik tegen topverdedigers kunnen spelen. Ik geloof echt dat de Italiaanse competitie de beste verdedigers heeft. Het hele land ademt ook echt voetbal, deze kans zou ik misschien nooit meer opnieuw krijgen", vertelt Henry op de clubwebsite van OHL.

De spits vertrekt uit Leuven langs de grote poort. "Ik voelde me meteen thuis bij OHL. In Leuven bloeide ik open als mens en als voetballer. We hebben een mooi verhaal geschreven en deze club zit voor altijd in mijn hart. Ik beloof ook dat ik het Nederlands dat ik in Leuven heb opgepikt niet zal verleren. Misschien kan ik dat ooit ook nog wel eens gebruiken", besluit Henry.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie