STVV pakt drie broodnodige punten na enorme flater van Cercle-doelman Didillon

28-08-2021 20:23
8

Cercle Brugge is er niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden. Na een blunder van Thomas Didillon kwam het al vroeg op achterstand en wist het die ook niet meer recht te zetten. Het verloor met 0-1.

Met twee ploegen die het dit seizoensbegin nog niet makkelijk hadden, kregen we twee ploegen zonder veel vertrouwen tegenover elkaar. Dat werd in minuut zeven al duidelijk na een pijnlijke blunder van Cercle-doelman Thomas Didillon. De Fransman trapte pijnlijk naast de bal en zag STVV profiteren. Hayashi bracht STVV al snel op voorsprong en Cercle Brugge was op achtervolgen aangewezen.

Cercle Brugge had het echter niet makkelijk en moest blijven zoeken naar de belangrijke gelijkmaker. De Vereniging kreeg wel enkele kansjes, maar het bleef bijzonder slordig en het grote doelgevaar bleef uit. Ook STVV kwam er niet meer aan te pas, waardoor het bij de rust 0-1 bleef.

In de tweede helft ging Cercle Brugge opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Het kreeg daarbij wat hulp van STVV-invaller Reitz, die na amper zeven minuten een rode kaart kreeg en al mocht gaan douchen.

Voor STVV was het het laatste half uur stilaan overleven om dat ene doelpunt verschil te houden. Cercle Brugge trok met verschillende aanvalsgolven naar voren, maar de STVV-dijk brak niet. De Kanaries wisten die 0 te houden en profiteerden zo maximaal van de blunder van Didillon. Het bleef 0-1.