'Koopmeiners-transfer dichtbij: clubs bereiken akkoord, AZ ontvangt 14 miljoen'

'Koopmeiners-transfer dichtbij: clubs bereiken akkoord, AZ ontvangt 14 miljoen'

28-08-2021 19:24
3

Teun Koopmeiners is 'heel dichtbij' zijn gewenste transfer naar Atalanta Bergamo, weet transferexpert Gianluca Di Marzio. De overstap van de AZ-captain zou in de komende uren al afgerond kunnen worden. De Nederlandse club ontvangt veertien miljoen euro voor Koopmeiners.

Lang kwamen Atalanta en AZ niet tot een akkoord over Koopmeiners. La Dea bood eerst twaalf miljoen, maar daar ging AZ niet mee akkoord. Atalanta besloot dat aanbod uiteindelijk met twee miljoen euro te verbeteren. Het verhoogde bod is wél geaccepteerd door AZ, waardoor Koopmeiners zo goed als zeker naar Italië vertrekt. De 23-jarige middenvelder had zelf zijn jawoord namelijk al een tijdje gegeven aan Atalanta.

Donderdag, na de Europa League-uitschakeling van AZ, liet Koopmeiners al doorschemeren dat een transfer naar Atalanta dichtbij was. "Ik hoop dat het doorgaat, dat kan ik heel eerlijk zeggen. Ik denk dat we nu op een punt zijn dat de clubs eruit kunnen komen. Alle partijen moeten ervan profiteren en er tevreden mee zijn. Jullie weten hoe ik erover denk. Ik heb alles gegeven voor de club", vertelde hij toen.

Koopmeiners doorliep de jeugdopleiding van AZ, alvorens hij in 2017 zijn debuut maakte voor de Alkmaarders. In totaal speelde de controleur 153 wedstrijden voor AZ. Daarin kwam hij 43 keer tot scoren en gaf hij 17 assists.