Benteke pakt een punt tegen West Ham, in Duitsland wint Leverkusen

28-08-2021 19:04

Christian Benteke heeft zaterdag mee voor een stuntje gezorgd. Tegen leider West Ham pakte hij met Crystal Palace een puntje. In Duitsland wisten Leverkusen en Mainz te winnen.

Nice - Bordeaux 4-0
In de zevende minuut liet Justin Kluivert zich zien, door de bal na een lage voorzet van Hicham Boudaoui raak te schieten: 1-0. De andere goals van Nice werden gemaakt door Amine Gouiri (twee keer) en Khéphren Thuram.

Augsburg - Leverkusen 1-4
Het treffen tussen Augsburg en Leverkusen groeide al snel uit tot een foutenfestival. Door twee tamelijk bizarre eigen goals van de thuisploeg ging Leverkusen na het eerste kwartier met 0-2 aan de leiding. Het vreemdste moment van de wedstrijd deed zich echter voor in de dertigste minuut. Bakker had alle tijd om een voorzet van Augsburg te verwerken, maar de linksback had een slechte aanname en maaide over de bal heen. Florian Niederlechner wist van het geklungel van Bakker te profiteren: 1-2. In de tweede helft stelde Leverkusen echter orde op zaken, door nog twee goals te maken.

Mainz - SpVgg Greuther Fürth 3-0
In eigen huis had Mainz geen kind aan promovendus Greuther Fürth. Bij rust stond het al 2-0 door goals van Anderson Lucoqui en EK-ganger Ádám Szalai. Vlak voor het laatste fluitsignaal maakte invaller Kevin Stöger ook nog de 3-0.

West Ham - Crystal Palace 2-2
Premier League-koploper West Ham is in een vermakelijk duel blijven steken op een gelijkspel tegen Crystal Palace met Christian Benteke in de basis. Bij rust stond de ploeg uit Londen nog met 1-0 voor, doordat Pablo Fornals van dichtbij raak kon schieten na voorbereidend werk van Michail Antonio. Een klein kwartier na de pauze kwamen de bezoekers weer op gelijke hoogte via de jonge Conor Gallagher. Tien minuten later verschalkte Antonio doelman Vicente Guaita echter met een knal in de korte hoek: 2-1. West Ham gaf het twee minuten daarna echter wéér weg: Gallagher tekende namens Crystal Palace voor zijn tweede treffer van de dag.

West Ham staat ondanks het puntenverlies wel nog bovenaan in de Premier League. Het is echter de vraag hoelang dat nog zal duren: achtervolgers Chelsea, Liverpool en Tottenham Hotspur komen namelijk nog in actie.