Nieuwe klap voor Beerschot, Charleroi haalt mede door hattrick Nicholson zwaar uit

28-08-2021 18:06 Laatste update: 18:13
9

Beerschot heeft zaterdag opnieuw in het zand gebeten. Het ging met zware 5-2 cijfers onderuit tegen Sporting Charleroi. Shamar Nicholson was bij de thuisploeg goed voor drie treffers.

Beerschot moest na vijf minuten al verder met een man minder. De Smet maakte hands en mocht met rood vertrekken. Charleroi hield er ook een strafschop aan over, maar Morioka faalde vanaf elf meter. Vanhamel bracht redding.

Ondanks een man minder was Beerschot de betere ploeg in het Zwarte Land. Maar na 37 minuten keek het toch tegen een achterstand aan. Nicholson maakte zijn eerste van de namiddag. Zo kon Charleroi tegen de verhoudingen in met een voorsprong gaan rusten.

Tweede strafschopmisser
Meteen na de rust verdubbelde Nicholson de score. De spits kreeg de kans om via een nieuwe strafschop zijn hattrick compleet te maken, maar hij volgde het voorbeeld van ploegmaat Morioka. Nicholson trof de paal. Even later scoorde Holzhauser de aansluitingstreffer, maar de hoop van de bezoekers duurde amper één minuut. Morioka zorgde voor de 3-1. Toen Nicholson op twaalf minuten van het einde dan toch zijn derde van de namiddag scoorde, was de match definitief beslist.

Tweede rode kaart
Invaller Keia gaf nadien nog een goal weg, waardoor Beerschot op 4-2 kwam. En Radic kreeg bij Charleroi nog rood na tweemaal geel. In de extra tijd zette Morioka uiteindelijk de 5-2 eindstand op het bord.

Door de nieuwe nederlaag blijft Beerschot uiteraard laatste in de stand. Na zes speeldagen tellen de Ratten amper één punt. Charleroi rukt dankzij de zege op in de stand. Het staat nu (voorlopig) vijfde met tien punten.