OFFICIEEL: Niet Club Brugge, wel Ajax haalt Daramy in huis

OFFICIEEL: Niet Club Brugge, wel Ajax haalt Daramy in huis

28-08-2021 17:34 Laatste update: 17:40
4

Mohamed Daramy is definitief speler van Ajax. De Amsterdammers hebben de komst van de Deense jeugdinternational definitief afgerond: Daramy stond eerder in de belangstelling van Club Brugge, maar kiest toch voor de Ajacieden.

Daramy was aanvankelijk hard op weg naar Club Brugge, maar Ajax kwam tussenbeide en ging met de negentienjarige aanvaller aan de haal. De Nederlandse topclub maakte zondag al bekend dat het een akkoord met FC Kopenhagen had bereikt: Daramay moet in eerste instantie twaalf miljoen euro kosten, maar dat transferbedrag kan door bonussen nog oplopen tot dertien miljoen euro. De Denen tilden de transfer nog over het Conference League-duel met Sivasspor van donderdag heen, maar hebben de aanvaller nu definitief uitgezwaaid.

Op de clubsite valt te lezen dat Daramy een vijfjarig contract heeft ondertekend in de Johan Cruijff Arena. Naar verluidt is hij zondagmiddag te gast in het stadion wanneer Ajax het opneemt tegen Vitesse en na de interlandperiode, waarin hij zijn officiële debuut voor de Deense nationale ploeg zou kunnen gaan maken, mag hij zich definitief melden in Amsterdam.

Daramy was lange tijd ook een grote optie voor Club Brugge, dat het eigen transferrecord wilde breken voor de Deen. De aanvaller koos echter voor Ajax, waardoor Blauw-Zwart moest doorschakelen. Inmiddels heeft het met Kamal Sowah toch een nieuwe flankaanvaller in huis gehaald.