Tien Gunners zijn kansloos en worden vernederd in het Etihad Stadium

28-08-2021 15:24
7

Manchester City heeft zaterdagmiddag geen enkele moeite gehad met Arsenal. The Gunners speelden meer dan de helft van de wedstrijd met tien man en werden overrompeld door de ploeg van Kevin De Bruyne, die er nog steeds niet bij is: 5-0.

In de eerste tien minuten beet Arsenal, waar Albert Sambi Lokonga op de bank begon, van zich af en werd druk gezet op de achterste lijn van City, maar dat was gauw voorbij toen de thuisploeg op voorsprong kwam. Ilkay Gündogan profiteerde van een inschattingsfout van Calum Chambers en kopte bij de tweede paal raak, waarna de ploeg van Mikel Arteta niets meer te vertellen had in het Etihad Stadium.

De 2-0 viel rap na de openingstreffer en was weer te wijten aan defensief falen van Arsenal. De bal viel na een flipperkastsituatie voor de voeten van Ferran Torres, die een paar tellen eerder Chambers eenvoudig van zich af had geschud en tegendraads inschoot. Met die stand vond City het wel even goed en mocht het bezoek uit Londen zo nu en dan de bal hebben, zonder echt gevaarlijk te worden.

De frustratie werd Granit Xhaka vlak voor rust teveel. De Zwitserse middenvelder raakte weliswaar de bal, maar diens tackle met twee benen vooruit was dusdanig fel dat scheidsrechter Atkinson de rode kaart trok. Even later prikte Gabriel Jesus na een counter de 3-0 tegen de touwen en was het Gunners-verzet definitief gebroken.

In de tweede helft speelde City met Arsenal, had het maar liefst 91 procent balbezit tegenover negen schamele Londense procenten en kwamen er nog twee goals bij. Rodri en weer Torres tekenden voor de eindstand en daarmee kwamen de mannen van Arteta, die de druk zal voelen, genadig weg. City nestelt zich voorlopig aan kop van de Premier League, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrentie. Arsenal staat op een schrikbarende negentiende plaats.