'Groeiende kritiek op Kompany, maar Anderlecht denkt nog niet aan ontslag'

'Groeiende kritiek op Kompany, maar Anderlecht denkt nog niet aan ontslag'

28-08-2021 16:14 Laatste update: 16:15
21

RSC Anderlecht is er donderdag niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de Conference League en kreeg dus een flinke klap te verwerken. De kritiek op coach Vincent Kompany begint ook stilaan te groeien. Al is er van een ontslag absoluut nog geen sprake.

Kompany is inmiddels al even coach van Anderlecht, maar is er dit seizoen niet in geslaagd om de groepsfase van de Conference League te halen. De achterban begint stilaan ook kritisch te zijn over Kompany, maar volgens Het Laatste Nieuws is er van een ontslag nog geen sprake.

Het dagblad geeft aan dat Kompany helemaal nog niet ter discussie staat en nog zeker is van zijn plekje als coach bij de club. Toch zouden er intern al gesprekken gevoerd zijn over wat Kompany beter had kunnen doen. Bij Anderlecht had men namelijk graag Europa gehaald en een nieuwe stap gezet in het groeiproces van de club.

Kompany krijgt de komende weken (en maanden) dus nog de tijd om opnieuw rust binnen de club te brengen. Makkelijk krijgt hij het echter niet. De volgende speeldagen treft paars-wit namelijk KRC Genk (uit), KV Mechelen (thuis), Standard (uit), KV Oostende (uit) en Club Brugge (thuis).