Barça-duo keert na langdurig blessureleed weer terug in wedstrijdselectie

Barça-duo keert na langdurig blessureleed weer terug in wedstrijdselectie

28-08-2021 13:30
2

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman lijkt voor het thuisduel met Getafe CF weer te kunnen beschikken over Marc-André ter Stegen en Philippe Coutinho. Het tweetal was een tijdje uit de roulatie vanwege blessureleed, maar behoort tot de selectie voor de wedstrijd zondag.

Ter Stegen moest in mei een knie-operatie ondergaan, waardoor hij het EK en de seizoenstart moest laten schieten. Ook Coutinho had last van knieproblemen, die hem rond de acht maanden aan de kant hebben gehouden. Het tweetal hervatte de laatste weken al de groepstraining en behoort nu dus ook weer tot de wedstrijdselectie van Barça.

Er werd ook even gevreesd voor de inzetbaarheid van Frenkie de Jong en Memphis Depay tegen Getafe. Het Nederlandse duo kan echter, zoals AS eerder op de zaterdag al meldde, gewoon in actie komen op zondag.

Koeman kan tegen Getafe echter niet beschikken over Ousmane Dembélé, Ansu Fati, Sergio Agüero, Gerard Piqué (alle vier geblesseerd), Eric García (geschorst) en Pedri (op vakantie). Mede daardoor behoren jeugdspelers Iñaki Peña, Nico González, Rey Manaj en Gavi opnieuw tot de Barça-selectie.