Haaland laat Dortmund-Belgen lachen, Lyon wint eindelijk

27-08-2021 23:00
5

Borussia Dortmund heeft Hoffenheim na een bijzondere slotfase op de knieën gedwongen. BVB won door een ultra-late goal van Erling Haaland met 3-2.

Borussia Dortmund - Hoffenheim 3-2
Voor rust was Dortmund - zonder de geblesseerde Thorgan Hazard, maar met Axel Witsel en Thomas Meunier in de achterhoede - al de betere partij, maar pas in de tweede helft vielen er ook doelpunten. Giovanni Reyna maakte er na 49 minuten 1-0 van, waarna Christoph Baumgartner namens Hoffenheim de gelijkmaker aantekende.

Acht minuten later was het Jude Bellingham die de 2-1 voor Dortmund voor zijn rekening nam, waarna dat lang de eindstand leek te worden. In minuut 90 was het echter Munas Dabbur die er 2-2 van maakte en een punt dacht te redden. Dat was buiten Erling Haaland gerekend: de Noor bezorgde Dortmund in blessuretijd alsnog de zege.

Hellas Verona - Internazionale 1-3
De Nerazzurri klopten Hellas in Verona en deden dat door twee goals van debutant Joaquín Correa. Hij scoorde in minuut 83 en 94, waardoor de drie punten meegingen naar Milaan. Eerder had Lautaro Martínez al voor de 1-1 gezorgd nadat Ivan Ilic de score opende namens de thuisploeg.

Nantes - Olympique Lyonnais 0-1
Lyon heeft zijn eerste competitie-overwinning als trainer van Lyon binnen. Een goal van Moussa Dembélé na ruim een half uur was voldoende voor de zege, die tien minuten voor tijd alsnog in gevaar kwam. Damien Da Silva pakte namelijk een rode kaart en in de slotfase moesten de tien OL'ers in de achteruit, maar Lyon kon na negentig minuten toch de handen in de lucht steken. Jason Denayer viel acht minuten voor het einde in.