Serieuze domper voor Anderlecht: 'Lange onbeschikbaarheid Delcroix dreigt'

Serieuze domper voor Anderlecht: 'Lange onbeschikbaarheid Delcroix dreigt'

27-08-2021 19:52 Laatste update: 19:54
20

Bondscoach Roberto Martinez maakte donderdag zijn selectie bekend voor de komende interlands en doet een beroep op maar liefst 31 spelers. Hij moet echter ook flink wat spelers missen en dreigt nu ook Hannes Delcroix niet te kunnen gebruiken.

Onder meer door de afwezigheid van Thomas Vermaelen kreeg Delcroix een nieuwe selectie in de bus, maar het is nog niet zeker dat hij ook in actie kan komen voor de nationale ploeg. Zo weet La Dernière Heure dat de verdediger van RSC Anderlecht hoogstwaarschijnlijk niet zal kunnen spelen.

Delcroix was afgelopen donderdag een opvallende afwezige in het duel van RSC Anderlecht tegen Vitesse. De verdediger heeft een blessure opgelopen en heeft naar verluidt een meniscusblessure opgelopen. Daardoor is hij enkele weken buiten strijd en niet beschikbaar voor de topper tegen KRC Genk, maar ook de interlands van de Rode Duivels enkele dagen later.

Bij Het Laatste Nieuws klinkt men zelfs een pak pessimistischer en moet Delcroix mogelijk opnieuw onder het mes. Hij dreigt daardoor alweer lange tijd buiten strijd te gaan zijn voor paars-wit.

Voor Delcroix alvast een domper, die nog wacht op zijn tweede cap voor de Rode Duivels. In november 2020 zat hij voor het eerst in de selectie en debuteerde hij ook tegen Zwitserland. Daarna was hij maanden out met een blessure aan de knie.