OFFICIEEL: Oud-Heverlee Leuven trekt Sekidika van Galatasaray aan

OFFICIEEL: Oud-Heverlee Leuven trekt Sekidika van Galatasaray aan

27-08-2021 19:31

Oud-Heverlee Leuven heeft zich in het slot van de transferperiode nog versterkt met Jesse Sekidika. De 25-jarige Nigeriaan wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Galatasaray.

Dat meldt OHL via de officiële kanalen. Sekidika wordt tot het einde van het seizoen gehuurd, maar OH Leuven wist ook een aankoopoptie te bedingen. De vleugelaanvaller was dit seizoen nog actief voor Galatasaray, onder meer in de voorrondes van de Champions League tegen PSV, maar mocht toch vertrekken. Bij OHL moet hij voor nieuwe aanvallende impulsen gaan zorgen.

Sekidika werd in 2020 door Galatasaray overgenomen van Eskisehirspor, maar had het moeilijk om door te breken. Hij werd uitgeleend aan Konyaspor, waar hij wel een basisspeler was. Daarvoor was de Nigeriaan actief in Servië, bij Napredak Krusevac.

"Sekidika is een aanvallend ingestelde speler die zowel op de linker- als op de rechterflank zijn acties maakt en ook centraal als tweede spits uit de voeten kan. Met zijn polyvalentie, aanvallende impulsen en snelheid vormt hij een surplus voor onze kern", zegt technisch directeur Wim De Corte.