Hoedt spaart Anderlecht-ploegmaats niet: 'Je afspraken nakomen'

Hoedt spaart Anderlecht-ploegmaats niet: 'Je afspraken nakomen'

27-08-2021 20:29
18

RSC Anderlecht is er donderdag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de Conference League en ging onderuit tegen Vitesse. Een stevige klap voor iedereen bij paars-wit, ook voor verdediger Wesley Hoedt.

Bij Anderlecht had men wel zin in een seizoen met Europees voetbal, maar Vitesse bleek uiteindelijk spelbreker te zijn. Al vindt Hoedt dat vooral Anderlecht zelf de schuldige was. "We doen onszelf ongelooflijk tekort door twee keer dramatisch te starten", begint hij bij Play Sports.

Anderlecht kwam al vroeg op achterstand en moest na drie minuten voetballen al achtervolgen na een vroeg doelpunt. Hoedt snapt er niets van dat er gescoord kon worden na een hoekschop. "Er zijn daar héél duidelijke afspraken over gemaakt, maar dan moet je die wel nakomen", was Hoedt streng voor zijn ploegmaats.

Voor Anderlecht is er dus geen Europees voetbal dit seizoen, een flinke domper voor iedereen bij paars-wit. "Het is een reality check voor ons allemaal want wij staan op dit moment niet waar we moeten staan", besluit de verdediger.