UPDATE: ‘Transfervrije Mohammadi (ex-KAA Gent) is op weg naar nieuwe club’

UPDATE: ‘Transfervrije Mohammadi (ex-KAA Gent) is op weg naar nieuwe club’

27-08-2021 07:44 Laatste update: 15-09-2021 18:00

Milas Mohammadi verlaat KAA Gent nadat zijn contract werd ontbonden. Afgelopen seizoen was de back nog vaak basisspeler, maar dit seizoen is hij naar de achtergrond verdwenen. Coach Hein Vanhaezebrouck laat zich uit over de situatie.

Volgens Vanhaezebrouck heeft KAA Gent opties op de linksbackpositie. “Ik vond dat we met Nurio en Milad twee keer hetzelfde type hadden op die linkerflankpositie. Het zijn twee fysiek ijzersterke jongens”, citeert Het Nieuwsblad de coach van de Buffalo’s.

Clubs waren geïnteresseerd, volgens HVH. “Er was interesse voor hem. AEK Athene en Ferencvaros wilden hem, maar hij zag dat niet zitten. Ik hoor nu dat sommige fans vinden dat het van weinig respect getuigt dat we zijn contract ontbinden. Maar dat is niet het geval.”

Vanhaezebrouck gunde Mohammadi zijn vrijheid. “We hebben het contract van Mohammadi net ontbonden uit respect voor de speler. We wilden niet alles onnodig bemoeilijken of absoluut een transfersom eisen. Daarom gaven we hem zijn vrijheid.”

Update: Milad Mohammadi en KAA Gent gingen in onderling overleg uit elkaar en Het Nieuwsblad meldt dat de flankspeler op weg is naar zijn nieuwe club. Hij staat dicht bij een contract bij het Griekse AEK Athene.