Niet-selectie Heynen en Bongonda stuit op onbegrip: Uitleg raakt kant noch wal

Niet-selectie Heynen en Bongonda stuit op onbegrip: "Uitleg raakt kant noch wal"

26-08-2021 20:30 Laatste update: 20:33
16

Donderdagmiddag maakte Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de komende interlandperiode. Ondanks sterke wedstrijden van Theo Bongonda en Bryan Heynen waren zij er opnieuw niet bij. 

Bongonda en Heynen werden zowel vorig als dit seizoen geloofd om hun niveau dat ze aan de dag brachten. Ook Martinez loofde hen, en gaf hen hoop op een selectie. Die kwam er uiteindelijk niet. “Al kwamen ze er wel dichtbij”, wist de bondscoach te vertellen.

VoetbalPrimeur.be ging in gesprek met Tim-Oliver Metz, podcasthost van TerrilTalks (De podcast van KRC Genk red.), over de niet-selectie van de Genkies. Dat het tweetal na een sterk seizoen vorig jaar, en een goede opener dit jaar er opnieuw niet bij is stuit op onbegrip: “Heynen is al twee seizoenen goed bezig en de sterke Genkse eindspurt van vorig seizoen is grotendeels te danken aan Bongonda”, vertelt Metz.

Metz hekelt ook de uitleg van Martinez, die bovendien wél Verschaeren en Lukebakio opriep: “Het is geen slechte selectie, maar zijn uitleg om spelers thuis te laten die er al langer bij hadden moeten zijn, raakt kant noch wal”, zegt Metz, “Vooral voor Theo is het erg jammer dat hij het ondanks zijn statistieken moet afleggen voor een Verschaeren en Lukebakio”, aldus de podcasthost van TerrilTalks.

Ook gemor bij Peter Morren
Ook Peter Morren liet donderdag van zich horen. Hij plaatste een foto met tekst van Theo Bongonda op zijn Instagram-story. ’23 goals en 11 assists sinds 2020/2021 en niet in de Rode Duivels-selectie van 31 spelers. Verschillende spelers die geselecteerd zijn komen hier niet eens dichtbij’, schrijft Morren, de perschef van KRC Genk.