Ugbo toont eerste kunstjes in Genk-shirt: 'Hij kan niet wachten om te beginnen'

Ugbo toont eerste kunstjes in Genk-shirt: 'Hij kan niet wachten om te beginnen'

26-08-2021 16:30
3

KRC Genk heeft haar traditie van Nigeriaanse spitsen verdergezet. Na Paul Onuachu, die waarschijnlijk nog vertrek deze zomer, en Cyriel Dessers, die weliswaar in België geboren is, moet Iké Ugbo de voorhoede van de Limburgers van kwaliteit voorzien. Genk stelt haar aanwinst al even kort voor.

Dinsdag maakte Genk eindelijk de transfer van Ugbo definitief, nadat het al wekenlang gonsde van de geruchten. In totaal zou de vicekampioen (in eerste instantie) zo'n 3,5 miljoen euro op tafel gelegd hebben bij Chelsea FC. Ugbo maakte het voorbije seizoen indruk bij Cercle Brugge, als huurling. Nu trekt hij voor het eerst het Genk-shirt aan om wat te jongleren. Hij krijgt het rugnummer 21.

De Genk-supporters mogen op hun twee oren slapen: Ugbo heeft er 'goesting' in. 'Hij kan niet wachten om eraan te beginnen', moet het filmpje duidelijk maken. Momenteel beschikt Genk dus over drie veelbelovende aanvallers, met verder ook nog Onuachu en Dessers. Als die eerste, de Gouden Stier en Profvoetballer van het Jaar, straks tóch niet meer vertrekt, pakt Dessers misschien zijn biezen wel.