Inter bouwt verder aan toekomst zonder Lukaku, Argentijn komt over van Lazio

Inter bouwt verder aan toekomst zonder Lukaku, Argentijn komt over van Lazio

26-08-2021 16:23
1

Romelu Lukaku zal Internazionale niet meer kunnen helpen na zijn transfer naar Chelsea FC. De Italiaanse landskampioen blijft echter niet bij de pakken zitten. De 27-jarige Joaquin Correa Carlos komt over van SS Lazio.

Bij Internazionale wordt Correa herenigd met trainer Simone Inzaghi. De twee werkten eerder samen bij Lazio. Inter maakt via de officiële kanalen van de club bekend dat Correa eerst voor een seizoen gehuurd wordt van Lazio, maar dat de club een verplichte optie tot koop heeft opgenomen in het contract van de Argentijn.

Door die verplichte optie tot koop ligt Correa tot medio 2025 vast bij de kampioen van het vorige seizoen in de Serie A. Het verkopen van de Argentijn levert Lazio een bedrag van zo'n dertig miljoen euro op. Correa speelde eerder in zijn carrière voor Estudiantes, Sampdoria, Sevilla en dus Lazio. Afgelopen seizoen kwam hij tot 28 competitiewedstrijden in de Serie A, waarin hij acht keer doel trof.  

Eerder deze transferperiode verzekerde Inter zich al van de komst van Denzel Dumfries en spits Edin Dzeko. Laatstgenoemde kwam transfervrij over van AS Roma en is de eerste kandidaat in Milaan om Lukaku doen vergeten.