Brazilobelg legt keuze uit: Flamengo is de grootste club van Zuid-Amerika

Brazilobelg legt keuze uit: "Flamengo is de grootste club van Zuid-Amerika"

Gepubliceerd: donderdag 26 augustus 2021 om 16:16do 26-08-2021 om 16:16

Laatste update: donderdag 26 augustus 2021 om 16:20do 26-08-2021 om 16:20

Andreas Pereira staat voor een bijzonder interessant avontuur. De Lommelaar koos eind vorige week voor een tijdelijke overstap naar het land van zijn roots: Brazilië. Bij het mythische CR Flamengo hoopt hij zowel privé als sportief weer wat wijzer te worden.

De voorbije jaren verzamelde Pereira zijn speelminuten bij onder meer Manchester United, Valencia CF en Lazio SS. Dan is het toch even met de wenkbrauwen fronsen wanneer je volgende club Flamengo heet. "Alles is hier aanwezig om te presteren. Flamengo is de grootste club van Zuid-Amerika", legt Pereira uit bij Het NieuwsbladIn 2019 en 2020 kroonde Flamengo zich nog tot Braziliaans landskampioen, na enkele magere jaren. In dat eerste jaar kwam daar ook nog eens de Copa Libertadores bij. Niet toevallig luidt de bijnaam van de club O mais querido do Brasil, letterlijk 'de meest geliefde van Brazilië'.

Pereira gaat zo dus voor het eerst de confrontatie aan met het land van zijn vader. Hoewel hij in de voorbereiding bij Manchester United geregeld zijn kans kreeg, lag het voor de hand dat er op Old Trafford geen echte toekomst meer voor hem bestaat. Nochtans verscheen hij er in het seizoen 2019-2020 nog achttien keer in de basis. Het voorbije jaar speelde Pereira op huurbasis bij Lazio, waar hij dienst deed als luxe-invaller.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Goede keuze van Pereira?

Ja
60%
Nee
40%
(20 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws