Rode Duivels in drieluik zonder De Bruyne: “We werken samen met City”

Rode Duivels in drieluik zonder De Bruyne: “We werken samen met City”

26-08-2021 14:25
3

De Rode Duivels staan binnenkort voor een drieluik. De duels tegen Estland, Tsjechië en Wit-Rusland worden afgewerkt zonder Kevin De Bruyne. Roberto Marintez heeft ondertussen laten weten waarom hij KDB niet selecteerde.

Sinds de finale van de Champions League is De Bruyne op de sukkel. De middenvelder van Manchester City werkte hard om het EK te halen, maar tijdens en daarna ging het opnieuw mis. Tegen Tottenham viel De Bruyne nog in op de openingsspeeldag van de Premier League, maar tegen Norwich moest KDB door een enkelblessure forfait geven.

Op 2 september komen de Rode Duivels in actie tegen Estland. Drie en zes dagen later spelen de Belgen tegen Tsjechië en Wit-Rusland. Het gaat om drie WK-kwalificatieduels. "De Bruyne is niet beschikbaar", liet Martinez verstaan aan Het Laatste Nieuws.

Geen Arsenal voor De Bruyne
De bondscoach bevestigde dat De Bruyne last had tegen Tottenham. Dit weekend zal KDB ook niet spelen tegen Arsenal. "Er wordt gekeken naar z’n vooruitgang. We werken samen met City. Hij werkt hard achter de schermen, op dit moment is hij niet fit", is de bondscoach duidelijk.