In Nederland gaan men stapje verder de VAR: 'Beelden voor fans op groot scherm'

In Nederland gaan men stapje verder de VAR: 'Beelden voor fans op groot scherm'

Goed nieuws voor supporters in Nederland: vanaf de derde Eredivisie-speelronde worden VAR-beslissingen vertoond in het stadion. Dat maakt de de Nederlandse voetbalbond woensdag bekend.

Beslissingen van scheidsrechters die op advies van de VAR worden herzien, zullen in een korte video worden vertoond op de stadionschermen. Daardoor moet het voor supporters in het stadion duidelijker worden waarom er door de video-arbitrage is ingegrepen.

'De beelden worden uitsluitend getoond na herziening van een beslissing van de scheidsrechter na advies van de VAR', legt de KNVB uit. 'De video-feed van het betreffende moment wordt aangeleverd vanuit het ARAG KNVB Replay Center. De club bepaalt vervolgens of deze video-feed daadwerkelijk op het stadionscherm wordt vertoond.'

De onduidelijkheid voor supporters in het stadion is sinds de introductie van de VAR een pijnpunt geweest. Sinds oktober 2019 wordt bij zulke momenten al via korte teksten op de videoschermen aangegeven wanneer er sprake is van een VAR-check en wat de uitkomst van deze VAR-check is.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie