OFFICIEEL: Sevilla trekt Delaney aan, Witsel neemt afscheid met tweet

OFFICIEEL: Sevilla trekt Delaney aan, Witsel neemt afscheid met tweet

26-08-2021 13:15
2

Thomas Delaney is een speler van Sevilla. De Deense middenvelder komt over van Borussia Dortmund en moet het middenveld van de Spanjaarden van meer fysiek gaan voorzien.

Naar verluidt heeft Sevilla ongeveer zes miljoen euro aan Dortmund overgemaakt om de 29-jarige Delaney over te kunnen nemen. De zestigvoudig Deens international heeft voor vier seizoenen getekend in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, meldt de club op de eigen website.

De linkspoot debuteerde in het betaald voetbal bij FC Kopenhagen, waar hij acht seizoenen lang speelde en een transfer naar de Bundesliga verdiende. In anderhalf seizoen Werder Bremen deed hij het zo goed, dat Dortmund hem overnam. Daar speelde hij drie jaar. Axel Witsel liet al weten Delaney te gaan missen. 

De aankoop van Delaney is de zesde transfer die deze zomer afgerond is door technisch directeur Monchi. Eerder werden Rafa Mir, Gonzalo Montiel, Ludwig Augustinsson, Marko Dmitrovic en Erik Lamela al vastgelegd. Die laatste twee kwamen transfervrij naar Sevilla.