'Kane praat na afgeketste transfer met Tottenham over nieuw XXL-contract'

'Kane praat na afgeketste transfer met Tottenham over nieuw XXL-contract'

26-08-2021 09:40
1

Nu er geen transfer komt, is Harry Kane met Tottenham Hotspur in gesprek met de clubleiding over een nieuw XXL-contract. Daarin wordt mogelijk een clausule opgenomen die toestaat dat Kane volgend jaar wél weg kan.

Kane wilde deze zomer vertrekken bij Tottenham, maar daar dacht voorzitter Daniel Levy anders over. Het geïnteresseerde Manchester City weigerde akkoord te gaan met de vraagprijs van 170 miljoen euro. De spits kwam deze week met een verklaring nadat duidelijk werd dat hij toch zou blijven. Volgens The Times zit er meer in het vat voor Kane.

Beide partijen praten over een nieuw contract ter waarde van ruim 460.000 euro per week. Dat zou Kane in een klap een van de bestbetaalde spelers van de Premier League maken. The Times haalt aan dat Kevin De Bruyne (Manchester City) en David De Gea (Manchester United) respectievelijk 450.000 en 440.000 euro per week verdienen. Tottenham is bereid om mee te denken, maar wil een gedeelte van het salaris dan wel betalen in bonussen. 

The Times sluit niet uit dat Kane ook vraagt om een clausule waardoor hij volgend jaar onder gunstige voorwaarden weg kan bij Tottenham. Zijn contract loopt nog tot 2024.