Arsenal schudt de crisis even af met ruime zege op West Brom

Arsenal schudt de crisis even af met ruime zege op West Brom

25-08-2021 23:06

Arsenal staat in de derde ronde van de League Cup. The Gunners, die in de Premier League nog niet wonnen, speelden tegen een jeugdig West Bromwich Albion alle problemen van zich af: 0-6. 

Valerien Ismaël, de trainer van West Brom, vindt het Championship duidelijk veel belangrijker dan de League Cup en besloot om veel jonge spelers de kans te geven tegen Arsenal. Dat was de redding voor de dolende Londense club van trainer Mikel Arteta, want daardoor konden ze eindelijk weer eens vertrouwen tanken. Bij Arsenal deden wel heel wat belangrijke spelers mee, maar Sambi Lokonga bleef op de bank.

Domineren ging in eerste instantie nog moeizaam, want na veertig minuten had alleen Pierre-Emerick Aubameyang gescoord. Vlak voor rust maakte de Gabonees er nog één en toen waren The Gunners echt los. Nicolas Pépé bepaalde de ruststand op 0-3 en door treffers van Bukayo Saka, Alexandre Lacazette en nogmaals Aubameyang was 0-6 de eindstand.

Dat resultaat houdt trainer Arteta, die onder druk staat in Noord-Londen, nog iets langer in het zadel. De competitiewedstrijd van komend weekend tegen Manchester City, pikant genoeg de vorige werkgever van de oefenmeester, kan cruciaal blijken te zijn voor de baan van de Spanjaard.