OFFICIEEL: Zulte Waregem plukt Zwitserse flankspeler weg bij Stade de Reims

OFFICIEEL: Zulte Waregem plukt Zwitserse flankspeler weg bij Stade de Reims

25-08-2021 19:01
8

SV Zulte Waregem heeft woensdagavond zijn achtste zomeraanwinst voorgesteld. Het bereikte een akkoord met Stade de Reims uit de Ligue 1 over Dereck Kutesa. De Zwitserse flankspeler van 23 wordt voor één seizoen gehuurd met aankoopoptie.

Kutesa sluit woensdag aan bij de kern van Francky Dury. De Zwitser speelde afgelopen seizoen 28 wedstrijden in de Ligue 1 en was daarbij goed voor één doelpunt en twee assists. De rechtsvoetige belofte-international maakte eerder het mooie weer bij FC Sankt Gallen en FC Basel in Zwitserland.

Op de clubwebsite kwam Kutesa al met een eerste reactie. "Ik heb meteen het gevoel dat de trainer, de volledige club en het management gelooft in mijn kwaliteiten. Ik sprak met Wout Faes, Thomas Foket en Thibault De Smet over Zulte Waregem en zij waren erg lovend. Ik ben dan ook erg blij om hier te zijn.”

Ook de CEO van Essevee, Eddy Cordier, sprak zich uit over de transfer. “Het was geen geheim dat we op de flank nog op zoek waren naar een extra speler. Met Dereck hebben we opnieuw iemand aangetrokken die past binnen onze filosofie en speelstijl.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie