De Mos beschouwt Anderlecht als favoriet: Ik heb Vitesse zien spelen…

De Mos beschouwt Anderlecht als favoriet: "Ik heb Vitesse zien spelen…"

25-08-2021 11:00 Laatste update: 26-08-2021 09:19
36

Anderlecht gaat donderdag in Nederland op zoek naar Europese glorie. Tegen Vitesse moet de recordkampioen winnen wil het doorstoten naar de groepsfase van de Conference League. Aad De Mos denkt alvast dat Anderlecht de betere kaarten heeft.

Na een spektakelmatch in Brussel eindigde de heenmatch op een verrassende 3-3 eindstand. Geen ideale tussenstand voor Anderlecht om de terugmatch mee aan te vatten. Vincent Kompany en zijn spelers zullen namelijk op zoek moeten naar de overwinning in Nederland. Toch gelooft De Mos in de kansen van Anderlecht. Meer nog, de oud-trainer beschouwt ze nog steeds als favoriet.

"Ik geef Anderlecht nog steeds 70% kans om door te stoten ten koste van Vitesse", vertelt De Mos in een exclusief gesprek met VoetbalPrimeur.be. "Ik zeg dat omdat Anderlecht de betere ploeg was in de heenmatch én ik de laatste match van Vitesse heb gezien in de competitie." Die wedstrijd verloor Vitesse in eigen huis met pijnlijke 0-3 cijfers. Al moet wel gezegd worden dat Vitesse een heleboel spelers rust gunde tegen tegenstander Willem II.

De Mos gelooft dan ook dat Anderlecht vooral van zijn eigen sterkte moet uitgaan. "Als ik Kompany was zou ik vol op de aanval spelen. Eigenlijk zoals ze speelden in het slot van de heenmatch toen Vitesse nog voorstond. Toen moesten ze wel aanvallen", vervolgt de huidige analist.

Voor die aanvallende impulsen rekent Anderlecht vooral op Benito Raman. "Hij is toch een belangrijke schakel in het team. Raman is de man bij Anderlecht die momenteel in topvorm verkeert", vervolgt De Mos. "Een speler als Hoedt zou ik ook laten staan in de verdediging. Spelers maken soms nu eenmaal fouten. Ik geloof niet dat hij opnieuw in de fout zou gaan. Hij zal geleerd hebben uit zijn fouten."

Als het plannetje van Anderlecht donderdagavond goed uitdraait wacht alvast de poulefase van de Conference League. Een mooie beloning volgens De Mos, tegen dan is het moeilijkste namelijk al achter de rug. "kwalificatierondes zijn altijd het lastigste. Eens in de groepsfase kan Anderlecht vrijuit spelen. Er is minder stress dus je kan al eens wat meer risico in het spel leggen en aanvallender spelen. Dat zou toch goed zijn voor Anderlecht."