Vertonghen en Yaremchuk naar Champions League, PSV geraakt niet voorbij Benfica

Vertonghen en Yaremchuk naar Champions League, PSV geraakt niet voorbij Benfica

24-08-2021 22:55
6

Benfica heeft zich dinsdag geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Nadat het de heenmatch met 2-1 had gewonnen, bleef het in Nederland 0-0. Feest dus voor Jan Vertonghen en Roman Yaremchuk. Yorbe Vertessen blijft balend achter. 

PSV voerde de druk meteen op en combineerde erop los, maar in de laatste fase bleken de Eindhovenaren te slordig om de muur van Benfica te doorbreken. Voor de Portugezen was het een kwestie van niets weggeven en loeren op de counter met Yaremchuk (ex-KAA Gent) in de basis. Dat leverde Benfica aanvankelijk weinig op, maar de eerste grote kans van de wedstrijd was wel voor de ploeg van Jorge Jesus. Van dichtbij schoot Rafa Silva maar net over.

Een paar momenten later had Noni Madueke de openingstreffer moeten maken voor PSV, maar oog-in-oog met Odysseas Vlachodimos miste hij. Benfica moest overigens verder met tien man nadat Lucas Verissimo in een duel met Marco van Ginkel zijn tweede gele kaart kreeg. Het gaf PSV de gewenste energie, maar een goal leverde het niet op. Benfica wankelde.

PSV heer en meester in tweede helft
Ook in de tweede helft kon Benfica weinig anders dan achterover hangen. PSV had de druk er continu op en Jesus probeerde dat te doorbreken door zijn spelers één voor één te wisselen. Onder meer Jan Vertonghen kwam in de ploeg. Een Eindhovens doelpunt leek een kwestie van tijd. Eerst schreeuwde het Philips Stadion om een strafschop na een valpartij van Madueke, vervolgens raakte Eran Zahavi van een meter of drie voor het doel de lat. Ondertussen namen de spelers van Benfica alle tijd en lagen ze om het minste geringste op de grond om tijd te rekken.

Schmidt wisselde aanvallend door zowel Yorbe Vertessen als Bruma te brengen, maar dat pakte niet uit zoals gehoopt. Benfica hield vrij eenvoudig stand, al kreeg Vertessen vijf minuten voor tijd twee grote kansen om alsnog de bevrijdende 1-0 te maken voor PSV, dat deed hij niet. Voor PSV wordt het nu de groepsfase van de Europa League. Benfica kent donderdag haar tegenstanders in de groepsfase van de Champions League.