Zonder kruisbandletsel zat Kouamé nu niet bij Anderlecht, maar bij een topclub

"Zonder kruisbandletsel zat Kouamé nu niet bij Anderlecht, maar bij een topclub"

24-08-2021 11:26
16

RSC Anderlecht haalde tijdens deze zomermercato na Benito Raman en Joshua Zirkzee nog een derde aanvaller in huis. Christian Kouamé heeft een ander profiel dan het eerder vernoemde duo en kan zo zeker potten breken, oordeelt René Vandereycken.

De oud-bondscoach kent Kouamé behoorlijk goed, aangezien die doorbrak bij Genoa FC, de ex-club van Vandereycken die hij nog op de voet volgt. In anderhalf jaar aan de Ligurische kust dwong de Ivoriaan er een lucratieve transfer naar Fiorentina af. "Ik was onder de indruk van zijn loopvermogen, van de manier waarop hij de bal afschermt en zeker ook van zijn kopspel", beschrijft Vandereycken de speelstijl van de Anderlecht-aanwinst bij Het Nieuwsblad.

Vooral dat laatste aspect moet Kouamé in staat stellen om succes te boeken in ons land. "Hij springt zo hoog dat er ook in België weinigen zullen zijn die het kopduel met hem gaan winnen", aldus Vandereycken. Dat levert nieuwe tactische mogelijkheden op, benadrukt hij, aangezien ook een lange bal van achteruit nu niet per se verloren hoeft te gaan. "Kouamé links, Zirkzee centraal, Raman rechts: dat kan een prima trio worden", geeft Vandereycken Vincent Kompany advies.

Terug de oude?
Wat wel opvalt, is dat de doelpuntenproductie van Kouamé achteruit gegaan is. Bij Genoa was hij in anderhalf Serie-A-seizoen goed voor negen treffers. Daar voegde hij in evenveel speeltijd bij Fiorentina slechts twee competitiegoals aan toe. Een zware kruisbandblessure in het najaar van 2019 zou wel eens de oorzaak kunnen zijn. "Zonder dat letsel zat hij nu niet bij Anderlecht, maar bij een internationale topclub", beweert Vandereycken.