Beerschot glundert: Gespeeld tegen Messi en Suarez, 22 jaar en nog groeimarge

Beerschot glundert: "Gespeeld tegen Messi en Suarez, 22 jaar en nog groeimarge"

24-08-2021 11:14
6

K. Beerschot V.A. is ervan overtuigd dat het de hoofdvogel heeft afgeschoten met de komst van Ramiro Vaca. De Boliviaanse spelmaker landde onlangs in ons land en zette zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2024 op het Kiel, tot grote vreugde van Sander Van Praet en Francis Vrancken. 

Eerder werd Vaca al aangekondigd als een 'type-Hernan Losada', een vergelijking die de technisch directeur van De Ratten niet uit de weg gaat. "Ramiro is een technisch zeer begaafde speler", geeft Van Praet aan. "Met zijn creativiteit en vista past hij perfect binnen het Beerschot-DNA." Daarnaast benadrukt Van Praet de maturiteit van Vaca, die ondanks zijn 22-jarige leeftijd wel al vijf jaar uitkomt voor het nationale elftal van Bolivia.

Een tweetal maanden geleden mocht hij zijn land zelfs vertegenwoordigen op de Copa America, waar Vaca onder meer Argentinië en Uruguay in de ogen keek. Die adelbrieven "spreken tot de verbeelding", geeft voorzitter Vrancken toe. "International, gespeeld tegen kleppers zoals Messi en Suárez, 22 jaar en nog een enorme groeimarge."

Daarnaast ziet Vrancken nog een commerciële waarde in Vaca. "Bovendien is een Boliviaanse speler zeldzaam en vernieuwend in onze Belgische competitie. Perfect voor het huidige en toekomstige Beerschot", vat hij het samen. Vaca kwam tot nu toe uit voor The Strongest, een club uit zijn thuisland. Daar speelde hij 87 competitiewedstrijden, goed voor twaalf doelpunten.