Zuur voor Sint-Truiden: allerlaatste contact brengt zes maanden revalidatie teweeg

Zuur voor Sint-Truiden: allerlaatste contact brengt zes maanden revalidatie teweeg

24-08-2021 09:41

Pech voor Stan Van Dessel en Sint-Truiden. De twintigjarige jongeling blesseerde zich zaterdag aan zijn knie in het verloren thuisduel met KV Kortrijk (0-2). Onderzoek heeft uitgewezen dat de schade aanzienlijk is.

Van Dessel heeft namelijk een scheurtje opgelopen in de kruisband, laat STVV weten via de officiële kanalen. Daardoor moest de middenvelder meteen onder het mes. Die operatie is inmiddels succesvol verlopen, al wacht hem uiteraard nog een lange revalidatie. De Kanaries schatten zijn herstelperiode in op zes maanden, waardoor Van Dessel pas ten vroegste in februari weer aan voetballen mag denken.

Dat betekent ongetwijfeld een domper voor het jeugdproduct van STVV, dat net bezig leek aan zijn doorbraak in het eerste elftal. In vijf wedstrijden verzamelde hij dit seizoen al 251 speelminuten, verspreid over drie basisplaatsen en twee invalbeurten. Extra pijnlijk detail: Van Dessel liep zijn blessure op bij zijn allerlaatste contact tegen Kortrijk. In dat duel was hij in minuut 69 ingevallen.