Milan start Serie A-seizoen goed, speciale feestavond voor West Ham en Antonio

23-08-2021 23:17
1

AC Milan begon het Serie A-seizoen met een 0-1 overwinning op Sampdoria, terwijl West Ham United én Michail Antonio schitterden tegen Leicester City. Een treffer van Youri Tielemans bleek niet meer dan een voetnoot.

West Ham United - Leicester City 4-1
West Ham United staat na twee Premier League-speelrondes bovenaan. The Hammers wonnen in eigen huis overtuigend met 4-1 van Leicester City, waar Tielemans aan de aftrap verscheen en Timothy Castagne en Dennis Praet op de bank bleven. In de beginfase van het duel ging het gelijk op, maar na de openingstreffer van Pablo Fornals ging het snel mis voor The Foxes. Vlak voor rust moest Ayoze Pérez inrukken, nadat hij veel te hard doorging op de benen van Fornals. Scheidsrechter Michael Oliver zag het in eerste instantie niet, maar de VAR greep in.

Met een man minder kwam Leicester er na de rust nauwelijks meer aan te pas. Saïd Benrahma maakte de 2-0 op aangeven van Antonio. Tielemans deed nog wel wat terug voor Leicester, maar Antonio zorgde ervoor dat West Ham zich eigenlijk geen moment druk hoefde te maken. Hij schoot de 3-1 hard achter Kasper Schmeichel, waarmee hij de all time Premier League-topscorer is van West Ham. Niet veel later maakte hij ook de 4-1. Dat doelpunt vierde hij door met een pop van zichzelf te gaan dansen.

Sampdoria - AC Milan 0-1
AC Milan is de Serie A gestart met een benauwde 0-1 overwinning op bezoek bij Sampdoria. De enige treffer van de wedstrijd werd al na negen minuten gemaakt. Brahim Díaz schiet de bal in eerste instantie niet goed in, maar Sampdoria-keeper Emil Audero krijgt zijn handen er niet goed achter. Hier bleef het ook bij in Genoa.