OFFICIEEL: Lyon heeft Shaqiri binnen: miljoenendeal met Liverpool afgerond

OFFICIEEL: Lyon heeft Shaqiri binnen: miljoenendeal met Liverpool afgerond

23-08-2021 19:00

Xherdan Shaqiri gaat in Frankrijk voetballen bij Olympique Lyon. De Zwitserse aanvallende middenvelder annex vleugelspeler is maandag gepresenteerd bij de Franse topclub.

Op de officiële kanalen van zowel Lyon als Liverpool, de club die hem verkoopt, wordt melding gemaakt van de transfer. Peter Bosz en de zijnen betalen zes miljoen euro om Shaqiri over te kunnen nemen en zouden nog vijf miljoen extra aan bonussen kwijt kunnen zijn. Hij tekent voor drie jaar in het Groupama Stadium.

De 29-jarige Zwitser, die al 96 interlands speelde en op vijf eindtoernooien uitkwam, kan een aantal mooie clubs op zijn palmares overleggen. Zo speelde hij voor FC Basel, Bayern München, Internazionale, Stoke City en dus Liverpool FC. Bij zijn clubs kon Shaqiri echter nooit het niveau aantikken dat hij in het Zwitsers elftal wel haalde.

Bosz zal hopen dat daar dit seizoen verandering in gaat komen. Op de clubsite van Lyon valt te lezen dat de veelzijdige Shaqiri 'alle kenmerken heeft die de trainer wenst' en dat het een groot voordeel is dat hij zowel achter de aanvallers als op de zijkant kan spelen.