Sané uitgefloten, Rummenigge denkt terug aan Robben: 'Hij wilde bijna weg'

Sané uitgefloten, Rummenigge denkt terug aan Robben: 'Hij wilde bijna weg'

23-08-2021 18:45
3

Leroy Sané werd zondag uitgefloten door fans van zijn eigen club Bayern München. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge zat ermee in zijn maag en moest terugdenken aan Arjen Robben en één van de grootste dompers in de Bayern-geschiedenis.

Robben was in 2012 namelijk ook het mikpunt van de fans van Der Rekordmeister. De onlangs definitief gestopte Oranje-international miste toen twee belangrijke penalty's, tegen de latere kampioen Borussia Dortmund én tegen Chelsea, dat uitgerekend in München de Champions League veroverde.

"Arjen was zelfs bijna zover dat hij een transferverzoek indiende. Maar wij hebben gezegd: nee, dat gaan we niet doen", aldus Rummenigge in gesprek met BILD. "En uiteindelijk besliste hij één jaar later de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund."

Of het ook zover komt met Sané, is nog even afwachten. De spelmaker kwam in 2020 voor 45 miljoen euro over van Manchester City, maar heeft de hooggespannen verwachtingen nog niet waar kunnen maken. "Het is me niet bevallen, die fluitconcerten. Ik leef met hem mee."

"Hij doet zijn stinkende best, maar hij heeft momenteel geen zelfvertrouwen. Hij heeft geen goed EK achter de rug en als je zo'n prijskaartje om je nek hebt hangen, dan komt op een gegeven moment de kritiek los", aldus Rummenigge.