Goots ziet groot probleem bij Antwerp en met publiekslieveling De Laet

Goots ziet groot probleem bij Antwerp en met publiekslieveling De Laet

23-08-2021 12:45
6

Royal Antwerp FC kent nog geen al te best seizoensbegin en heeft het in de competitie, maar ook in Europa nog niet makkelijk gehad. Tegen Omonia Nicosia stond de verdediging alweer niet op punt en slikte het maar liefst vier doelpunten, zag ook clubicoon Patrick Goots.

De defensie was de voorbije seizoenen nog één van de sterke punten bij Antwerp, maar daar is dit seizoen amper nog iets van te merken. Goots kijkt daarvoor naar Abdoulaye Seck, maar ook publiekslieveling Ritchie De Laet. "We moeten het durven zeggen: de Ritchie van vandaag haalt nog niet zijn niveau van vorig seizoen", zegt hij bij Gazet van Antwerpen.

De twee pionnen waren vorig seizoen nog sterkhouders, maar hebben het nu knap lastig. Goots weet echter ook hoe dat komt. Het nieuwe systeem van Brian Priske lijkt het nog niet gegoten te zitten. "Ze verzuipen in het nieuwe systeem, met vier verdedigers", klinkt het.

Goots vreest dan ook nog voor de komende weken en vindt dat Priske een oplossing moet vinden. "Je ziet en zag gewoon dat zowel Seck als De Laet hun derde, centrale man missen. Koppel dat aan een duidelijke vormdip en je hebt een groot probleem", besluit hij.