'Problemen voor Anderlecht niet voorbij: geen extra kapitaal door aandeelhouders'

'Problemen voor Anderlecht niet voorbij: geen extra kapitaal door aandeelhouders'

23-08-2021 07:00 Laatste update: 07:05
42

De financiële zorgen voor RSC Anderlecht zijn dan toch niet helemaal voorbij. Eerder dit jaar werd nog aangekondigd dat de aandeelhouders een financiële injectie zouden doorvoeren, maar die is inmiddels uitgesteld. Nu moet de club wachten tot december.

Er komt geen einde aan het verhaaltje rond de kapitaalsverhoging bij RSC Anderlecht. De club zit met een gigantische schuldenberg en kon de extra centen dus goed gebruiken. Marc Coucke zou 37 miljoen euro schulden kwijtschelden en er zou 25 miljoen euro kapitaal in de club worden gepompt. Volgens Het Nieuwsblad blijft die injectie echter uit.

Bij Anderlecht lijkt men namelijk van mening te zijn dat die injectie niet meer broodnodig is. Door de verkoop van Jérémy Doku en Albert Sambi Lokonga heeft Anderlecht namelijk nét genoeg geld in huis gehaald om voorbij de licentiecommissie te geraken. Al maakt het er het werken voor de technische staf van paars-wit ook niet makkelijker op.

Eerder deze week werd RSC Anderlecht ook nog in verband gebracht met een Mexicaanse miljardair, die de club zou willen kopen. Dat werd echter geweigerd door Coucke.