Belgen schitteren in Bundesliga-wedstrijd, Heymans debuteert in Serie A

23-08-2021 10:00 Laatste update: 16:00
5

Dit weekend speelden weer heel wat Belgen in de buitenlandse competitie. VoetbalPrimeur.be voorziet u van de drie hoogtepunten van de meest onderbelichte prestaties.

Koen Casteels - VfL Wolfsburg
Casteels speelde met Wolfsburg bij Hertha BSC. De Rode Duivel ging er met 1-2 winnen, en kroonde zich zowaar tot man van de wedstrijd bij verschillende online platformen. Wolfsburg kwam op achterstand, maar kwam knap terug. De zege werd mede mogelijk gemaakt door de save van Casteels. De doelman schudde de ene na de andere redding uit zijn mouw.

In de voorlaatste minuut ging Wolfsburg dan met de 1-2 lopen dankzij een doelpunt van ene Lukas Nmecha. Voetballend kwam Casteels ook aan zijn top. Zijn pass-accuraatheid kende 90 procent, om een vergelijking te maken: zijn collega aan de overkant haalde slechts 60 procent.

Dodi Lukebakio - Hertha BSC
We blijven bij dezelfde wedstrijd. Daarin maakte Dodi Lukebakio het enige doelpunt voor Hertha in minuut 60. Zoals we hierboven al vermeldden hield zijn landgenoot aan de overkant de rest van de potentiële doelpunten vakkundig tegen. Lukebakio was het lichtpuntje van zijn ploeg. Hij kreeg met een 7.5 score flink meer punten dan de rest van zijn ploeg.

Dedryck Boyata speelde overigens ook 84 minuten mee. Hij kreeg één doelpunt binnen in zijn speeltijd. Met een 7.0 was hij de tweede beste speler van zijn ploeg tegen Wolfsburg.

Image from Gyazo

Daan Heymans - Venezia FC
De 22-jarige Belg Heymans debuteerde net als Venezia in de Serie A. En of hij dat met verve deed. Heymans was de gevaarlijkste man in de aanval van de promovendus. Hij dwong enkele goede kansen af, en liet zich niet doen in het terugverdedigen.

Ondanks het verlies van Venezia tegen Napoli (2-0) speelde Heymans een uitstekende wedstrijd. Zijn pass accuraatheid was zowaar 95 procent (21/22). Hij kreeg de hoogste punten van zijn ploeg op SofaScore.com, en dat als debutant in de Serie A.

Heymans kwam deze zomer over van Waasland-Beveren. Hij tekende een contract van 3 jaar in de havenstad.