Waasland-Beveren kan goede start niet doortrekken, Deinze wint op de Freethiel

22-08-2021 22:02
2

Waasland-Beveren heeft geen vervolg gebreid aan haar puike start van het seizoen in Eerste Klasse B. Nadat het vorig weekend in minuut 98 (!) ging winnen bij Lommel (2-3), moest het nu thuis haar meerdere erkennen in MSK Deinze.

Waasland-Beveren vatte het duel met de Oost-Vlamingen dus met vertrouwen aan, maar kwam al snel bedrogen uit. Nog voor de vierde minuut rond was, klom Deinze al op voorsprong. Dylan De Belder zette de 0-1 op het scorebord. Een opdoffer voor Waasland-Beveren, dat maar moeizaam in de wedstrijd geraakte. Voor de pauze gelijkmaken lukte niet.

Na de koffie hervatte Waasland-Beveren die missie. Opnieuw viel het doelpunt echter aan de overzijde. Lennart Mertens verdubbelde de marge voor de bezoekers. Nadien had Deinze haar schaapjes op het droge, want wat de fusieclub ook probeerde, Waasland-Beveren geraakte niet meer terug in de wedstrijd.

Door de nederlaag moet de degradant van afgelopen seizoen vrede nemen met drie punten uit twee wedstrijden. Deinze daarentegen is voorlopig nog ongeslagen met vier op zes.